Caritas Vlaanderen vzw is actief op het vlak van armoedebestrijding, vrijwillig engagement en pastoraal & identiteit. Onze organisatie biedt, via haar eigen projectenwerking en via haar operationele pijler Caritas Hulpbetoon vzw, directe en indirecte hulp en ondersteuning aan mensen in kwetsbare situaties en verdedigt hun belangen.

Caritas Vlaanderen werkt inclusief en plaatst het realiseren van de onaantastbare waardigheid van ieder mens voorop. Via Caritas in Belgium maakt Caritas Vlaanderen deel uit van het wereldwijde Caritasnetwerk van de Rooms-Katholieke Kerk.

Wij bouwen in samenwerking met een breed veld aan partners, mee aan een samenleving die gebaseerd is op liefde voor de mens, waar niemands rechten worden geschonden en waaraan iedereen ten volle kan deelnemen.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een sociaal-maatschappelijk projectmedewerker. Heb jij zin om ons werk mee te komen ondersteunen?

Je functie is tweeledig:

1. Je hebt een verantwoordelijke rol binnen het Project Mobiel en Precair Wonen:
    • Caritas Vlaanderen beheert in Antwerpen een referentieadres voor woonwagenbewoners die in België verblijven en ondersteunt hen in hun sociale administratie. Samen met een andere collega ben je verantwoordelijk voor deze onthaal- en eerstelijnswerking en draagt ook bij aan de belangenbehartiging van deze doelgroep.
    • Je vormt de burg met het referentieadres in Oostakker bij Gent, dat beheerd zal worden door een partner van Caritas.
    • Je volgt wat er leeft rond woonwagenbewoners en andere rondtrekkende groepen op zoals vb. binnenschippers, circusartiesten en foorreizigers (uitwerken nieuwe projecten en inhoudelijke opvolging).

2. Je hebt een ondersteunende rol binnen onze thematische projectwerking:
    • Caritas Vlaanderen werkt aan diverse projecten waarin we de strijd tegen armoede en ongelijkheid aangaan en mensen in een kwetsbare situatie ondersteunen. Deze projecten bestaan bijvoorbeeld uit het uitwerken van vormingen tegen discriminatie, een netwerk dak- en thuisloosheid bij kinderen en jongeren, het aanpakken van menstruatiearmoede op school, vrijwilligerswerking rond educatie voor kinderen die moeilijk aansluiting vinden bij onderwijs en belangenbehartiging voor structurele verandering.

Opleiding en achtergrond

• Je beschikt minimaal over een bachelorsdiploma uit de sociale wetenschappen, bij voorkeur van sociaal-maatschappelijke of juridische aard.
  • Relevante werkervaring is een meerwaarde, maar geen vereiste om te solliciteren.
  • Als ondernemend persoon ben je in staat om lopende projecten correct op te volgen.
  • Je kan je vinden in onze missie en onze waarden.
  • Je kan je inleven in de leefwereld van onze doelgroepen.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Je werkt planmatig, oplossingsgericht en resultaatgericht.
  • Je functioneert actief in team.
  • Je bent creatief en vindingrijk.
  • Je speelt flexibel in op nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.
  • Je kan Nederlands, Frans en Engels.

• Een voltijds contract voor onbepaalde duur.
  • Indiensttreding: zo snel mogelijk.
  • Een boeiende en afwisselende functie met de nodige zelfstandigheid, in een dynamische organisatie en in een team van enthousiaste collega’s.
  • Plaats van tewerkstelling: wisselend Antwerpen, Brussel en Gent
  • Thuiswerk is mogelijk
  • Aantrekkelijke verloning en extralegale voordelen:
    • 13de maand, maaltijdcheques
    • Groepsverzekering, hospitalisatieverzekering
    • Tegemoetkoming woon-werkverkeer
    • PC, gsm en abonnement
    • Thuiswerkpremie
    • Extralegaal kindergeld

We verwachten je motivatiebrief en CV ten laatste op zondag 30 april 2023 te bezorgen aan dorien.vanhaute@caritas.be of op te laden via onze website. We maken een eerste selectie op basis hiervan en nemen contact met je op per mail of telefoon.

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, religie, geaardheid, handicap, chronische ziekte...

Word je weerhouden, dan nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek. Die gesprekken staan gepland op maandag 8 mei 2023. Indien dat niet mogelijk is, zoeken we samen naar een ander moment. Wij contacteren je sowieso, ook als je niet geselecteerd bent.

Bijkomende informatie kan verkregen worden bij dorien.vanhaute@caritas.be. Meer informatie over onze organisatie vind je ook op onze website: www.caritasvlaanderen.be.

Misschien tot binnenkort!

Solliciteer

Interesse? Laat het ons weten! Wij nemen vervolgens contact met je op.

Slechts één bestand.
64 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.
Slechts één bestand.
64 MB limiet.