Gent – Teamcoördinator voor opvanginitiatief voor mensen afkomstig uit precaire mobiele woonomstandigheden

Caritas Vlaanderen is een christelijk geïnspireerde en met de katholieke kerkgemeenschap verbonden organisatie, met een open en multiculturele kijk op de samenleving. We behoren tot het internationale Caritas-netwerk en zijn zowel actief op het vlak van operationele hulpverlening als op de werkvelden armoedebestrijding, vrijwillig engagement en pastoraal in de gezondheids- en welzijnssector.

Projectomschrijving

Caritas Vlaanderen start in november 2020, in opdracht van en in samenwerking met Stad Gent, een opvanginitiatief voor mensen in precaire woonomstandigheden. Het driejarig project huisvest alleenstaanden en gezinnen, waarvan velen met een intra-Europese achtergrond en heeft als doel hen goede en stabiele woon- en leefomstandigheden te bieden, die hen in staat stellen een toekomst op te bouwen. De individuele begeleidingstrajecten naar onderwijs, werk en huisvesting worden opgenomen door Stad Gent. De woonsite heeft een capaciteit van 108 bewoners.

Als uitbater is Caritas Vlaanderen verantwoordelijk voor het kwaliteitsvol beheren en functioneren van de woonsite. Daarbij zet Caritas Vlaanderen sterk in op een warm onthaal, het garanderen van goed samenleven op de site, activiteiten en animatie, buurtwerking en samenwerking met diverse Gentse partnerorganisaties.

Om dit te realiseren zoeken wij zes nieuwe medewerkers, met diverse profielen, die dit project mee willen uitbouwen. Bekijk de andere vacatures

Taken en verantwoordelijkheden

Als teamverantwoordelijke ben je verantwoordelijk voor het coördineren van het beheer en samenleven op de site.

Daartoe leidt je een team van 5 medewerkers en voer je deze taken ook mee met hen uit. Het team bestaat uit 3 medewerkers die instaan voor het beheer van de site en 2 animatoren die activiteiten organiseren op en naast de site.

Het beheren van de site houdt in dat er een goede administratie is, dat alles netjes onderhouden wordt en dat afspraken nageleefd worden (vb. bewonersbijdrage betalen, gebruik gemeenschappelijke delen, enz.).

Daarnaast zorg je samen met het team voor een stimulerende en aangename leefomgeving en voor het uitbouwen van een goed contact met de bewoners en de buurt.

Je waakt over de cohesie binnen het team en zorgt voor een goede afstemming van hun taken en activiteiten. Je werkt constructief en tracht ieders talenten te versterken. Je volgt afspraken, taken en verantwoordelijkheden op.

Je hebt wekelijks overleg met de leidend ambtenaar van het project en het begeleidingsteam van de Stad Gent. Daarnaast overleg je maandelijks met Gentse partners om het beheer, het wonen en samenleven op het terrein goed te organiseren.

Je vaardigheden

 • Je bent een goede coach en hebt aantoonbare ervaring in het leiden van een team en/of het leiden van een centrum of dienst.
 • Je kan goed en vlot communiceren.
 • Je kan het overzicht bewaren en gestructureerd werken.
 • Je kan verbindend en participatief werken met bewoners, collega’s en partners. Je slaagt erin verschillende perspectieven samen te brengen en te bemiddelen indien nodig.
 • Je hebt ervaring in het omgaan met kwetsbare, multiculturele doelgroepen. Je kan je inleven in de leefsituatie en eigenheid van de doelgroep. Tegelijk kan je streng maar rechtvaardig optreden als bewoners zich niet aan de regels houden of het samenleven verstoren.
 • Je bent ondernemend, staat sterk in je schoenen en deinst niet terug als er uitdagingen op je pad komen. Je kan flexibel handelen en denken.
 • Je kan je een pedagogische visie eigen maken en hiernaar handelen. Je ondersteunt ook de andere medewerkers hierin. Je reflecteert over je eigen handelen en denken.
 • Het spreekt je aan om in een unieke werkomgeving te functioneren en dagelijks met veel mensen in contact te komen.
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en bent enthousiast en geëngageerd.
 • Je bent punctueel met administratieve taken en personeelsorganisatiezaken (vb. vakantieplanninguurroosters en permanenties).

Je kennis

 • Minimaal 10 jaar relevante ervaring
 • Masterniveau of gelijkwaardig door ervaring met een achtergrond in de humane wetenschappen: sociaal werk, sociologie, pedagogische wetenschappen, criminologie, psychologie, …
 • Goede kennis van Nederlands en Frans. Kennis van andere talen (Engels, Slavische talen, Romanes, …) is een meerwaarde.

Praktisch

 • We zoeken een voltijdse tewerkstelling voor minimaal drie jaar (indiensttreding vanaf september.
 • Je bent bereid om in shiften te werken (permanentie met het team opvangen tussen 8u30 en 21u30 op weekdagen en van 14u-21u30 in het weekend).
 • Je kunt een Uittreksel uit het strafregister (Artikel 596.2: 'minderjarigenmodel') voorleggen. 
 • Je beschikt over een rijbewijs B of bent woonachtig in Gent.
 • Je werkt op fietsafstand van Gent-Dampoort.
 • Plaats van tewerkstelling: Lübeckstraat 1, 9000 Gent.

Wij bieden

Een fijn en enthousiast team, met ruimte voor eigen inbreng, een cultuur van vertrouwen, voldoende leerkansen en een goede omkadering.

Een aantrekkelijke verloning, rekening houdend met avond- en weekendwerk en extralegale voordelen:

 • 13de maand
 • Maaltijdcheques
 • Hospitalisatieverzekering
 • Terugbetaling woon-werkverkeer
 • Fietsabonnement voor verplaatsingen in de stad
 • PC, gsm en abonnement
   

Interesse?

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, religie, geaardheid, handicap, chronische ziekte...

Wij ontvangen graag jouw motivatiebrief met CV uiterlijk op 12 juli 2020.

Stuur jouw cv en motivatiebrief naar dorien.vanhaute@caritas.be of solliciteer via onderstaand formulier.

De preselectie gebeurt op basis van je cv en motivatiebrief. Alleen de kandidaten waarvan het profiel het meest overeenkomt met de functievereisten zullen worden uitgenodigd voor een selectiegesprek.

Het eerste gesprek staat gepland op 14 of 15 juli. Indien dat niet mogelijk is, zoeken we samen naar een ander moment.

Wij contacteren je sowieso, ook als je niet geselecteerd bent.

Alle bijkomende informatie kan verkregen worden bij dorien.vanhaute@caritas.be
– 0477 973801.

Solliciteer

Interesse? Laat het ons weten! Wij nemen vervolgens contact met je op.

Slechts één bestand.
64 MB limiet.
Toegestane types: txt rtf pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods.
Slechts één bestand.
64 MB limiet.
Toegestane types: txt rtf pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods.