CH Info 12

Caritas Hulpbetoon Info 12

Editoriaal

Na een gelukkig niet al te strenge winter, is de lente opnieuw aangebroken. De dagen worden zichtbaar en uitnodigend langer, en mensen beginnen plannen te maken voor de zomer. Ook kinderen en jongeren slaan aan het plannen. Vaak is er aan plannen geen gebrek, maar is er tijd tekort: op reis met de ouders, op kamp met de jeugdbeweging, nog een festival of een sportkamp…

Jammer genoeg zijn er ook heel wat kinderen voor wie het anders loopt. Voor kinderen uit voorzieningen van Bijzondere Jeugdzorg ligt dit heel wat moeilijker. Buitenschoolse activiteiten worden immers niet gedekt door de subsidies van de overheid, en de meesten onder hen kunnen ook niet terugvallen op financiële ondersteuning van gezin of familie.

Daarom willen we met deze actie uw steun vragen om jongeren uit de bijzondere jeugdzorg, kansen te bieden om deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten. Deze op zich al zeer kwetsbare jongeren moeten voluit ontwikkelingskansen krijgen. Participatie aan sport- en zomerkampen of aan andere evenementen, kan hier zeker toe bijdragen.

We hernemen daarmee een zeer succesvolle campagne uit het verleden (2008) en we durven nogmaals met vertrouwen rekenen op uw financiële bijdrage om opnieuw een positief resultaat neer te zetten

Wij danken u bij voorbaat voor uw milde en blijvende steun! Dankzij uw hulp kunnen we concrete noden in de hulpverlening blijven lenigen, en het verschil helpen maken voor mensen die anders dreigen in armoede terecht te komen.

Dank u wel!

Inhoud

  • Jongeren voluit kansen geven: voor een inclusief beleid, ook buiten het schoolkader
  • Enkele voorbeelden van aanvragen voor tussenkomst, in het kader van het vorige project
  • Onderdak voor iedereen: terugblik campagne
  • Dagopvang in Antwerpen

Download hier de pdf