...met een gift

Help ons met een eenmalige of maandelijkse gift aan Caritas Hulpbetoon om de meest kwetsbare personen uit onze maatschappij de nodige zorgen te kunnen verlenen, opdat zij niet meer in de marge van de samenleving hoeven te leven.

Jouw gift stelt ons in staat om zorg op maat te bieden voor kwetsbare individuen.

Caritas Vlaanderen

Ik doneer eenmalig

Ik doneer eenmalig online

of via overschrijving:

IBAN: BE80 7765 9023 3377
BIC: GKCCBEBB

Vrije mededeling: rijksregisternummer (*)

Caritas Vlaanderen

Ik doe een maandelijkse schenking

Domiciliëring van een bedrag naar keuze op het rekeningnummer:

IBAN: BE80 7765 9023 3377
BIC: GKCCBEBB

Vrije mededeling: rijksregisternummer (*)

Stort jouw bijdrage en maak een verschil!

* Schenk je 40 euro of meer en wil je een fiscaal attest ontvangen? Deel ons dan a.u.b. jouw rijksregisternummer mee.

Hoe geniet je belastingvermindering?

Schenk je 40 euro of meer? Dan heb je recht op een belastingvermindering van 45% van het bedrag van jouw gift. Je ontvangt dan van ons begin 2020 een fiscaal attest. Bedraagt jouw gift bijvoorbeeld 100 euro, dan ontvangt Caritas Hulpbetoon jouw 100 euro en recupereer je 45 euro van jouw gift. Meer informatie over belastingvermindering voor giften vind je op de site van de Federale Overheidsdienst Financiën.

...in je testament

Neem Caritas Vlaanderen op in jouw nalatenschap. Je vindt het een geruststellend idee om te weten aan wie uw bezittingen zullen worden nagelaten. Daarom stel je jouw testament op waarin je familie en vrienden opneemt. Via de techniek van het duo-legaat aan Caritas Hulpbetoon of Caritas Vlaanderen kan je hen een netto bedrag nalaten, én draag je bij tot een inclusieve samenleving. We garanderen je dat jouw wensen worden gerespecteerd en blijven streven naar christelijk geïnspireerde solidariteit.

Neem contact op met Lina D'Amico voor meer informatie

Lina D'AmicoLina D'Amico
T +32 (0)2 608 00 73
lina.damico@caritas.be

...met een actie

• Op school
    Ga je graag met je school aan de slag met een actie voor het goede doel?
  • Op het werk
    Wil je je met je collega's inzetten voor een goed doel?
  • In je parochie
    Organiseer je een maaltijd en wil je die koppelen aan een goed doel?
  • Of gewoon thuis met vrienden en/of familie
    Organiseer je een verjaardagsfeest of vier je een geboorte, huwelijk of jubileum? Misschien wil je je feest wel verbinden aan een goed doel? Nodig je feestgangers uit om een bijdrage te schenken aan Caritas Hulpbetoon.

Hoe ga je te werk?

• Contacteer Caritas Vlaanderen over je actie
  • Vermeld op je uitnodiging dat jouw gasten een schenking kunnen doen aan Caritas Vlaanderen.
  • Wij noteren jouw actie en bezorgen jou een persoonlijke code voor de mededeling.

Schenkers hebben vanaf een gift van 40 euro recht op belastingvermindering. We bezorgen hen dan een fiscaal attest.

...door vrijwilliger te worden

Wil je ons steunen door vrijwilliger te worden?
Hier vind je alle informatie.