Als vrijwilliger bij Caritas Vlaanderen draag je actief bij aan een warmere en meer solidaire samenleving. Via jouw concrete acties geef je de meest kwetsbaren in de maatschappij een duwtje in de rug.

Vrijwilliger bij Caritas: iets voor jou?

• Wil je je graag nuttig voelen?
  • Sta je open voor de kwetsbaren in onze samenleving?
  • Ben je organisatorisch aangelegd, vind je het fijn om een luisterend oor te bieden, of ga je graag met kinderen om?
  • Ben je geduldig en een doorzetter?
  • Neem je graag initiatief?
  • Ben je werkzoekend, maar wil je je ondertussen toch graag vrijwillig inzetten? Dat kan ook.

Enkele getuigenissen van vrijwilligers

Wat vragen we van jou?

• Je hebt een basiskennis Nederlands of Frans. Andere talen zijn een pluspunt.
  • Je bent meerderjarig.
  • Je verblijft in België.
  • Je kan je minimum 3 maanden engageren. Contacteer ons indien je hierop een uitzondering wenst.
  • Je volgt bij ons een sensibiliseringsmoment en een beknopte basisvorming vooraleer je je begeleiding start.
  • Voorkennis? Een specifiek diploma? Dat is niet nodig! Wij geven je een goede opleiding en ondersteuning.
  • Je onderschrijft de ethische gedragscodes van Caritas Vlaanderen.

Wat bieden wij jou aan?

• Verzekering
  • Onkostenvergoeding
  • Ontmoetingsmomenten met de andere vrijwilligers
  • Beknopte basisvorming (verplicht). Daarnaast voorzien we per project vorming op maat.
  • Professionele ondersteuning door onze medewerkers. Elk project heeft zijn specifieke contactperso(o)n(en).
  • Gegarandeerd een verrijkende ervaring!

Hoe word je vrijwilliger?

Heb je nog vragen of twijfels?

Contacteer ons of vind je antwoord tussen de meest gestelde vragen.