CH Info 53

Caritas Hulpbetoon Info 53

Beste schenker, 

We willen ditmaal met onze oproep een eigen, specifiek project van Caritas Vlaanderen onder de aandacht brengen: VUNDA. 
Vunda betekent ‘innerlijke rust’ in het Kikongo en het geeft perfect weer wat we willen bereiken: zwangere vrouwen en moeders de kans bieden op adem te komen om vervolgens hun toekomst en die van hun kind in handen te nemen. Eind vorig jaar werd het project opgestart in Gent en momenteel draait het op volle bezetting met vijf vrouwen. U leest er meer over op de binnenpagina’s van de CH Info.

Het gaat om kwetsbare vrouwen, die zich als zwangere of als jonge moeder in moeilijke omstandigheden moeten zien staande te houden. Maar tegelijk gaat het om vrouwen die bewust voor hun kind gekozen hebben: om het op te wereld te zetten, om er voor te zorgen, om het lief te hebben, om samen van een betere toekomst te dromen en er alles aan te doen om daar te geraken, daarvoor alle opofferingen trotserend. Sterke vrouwen met een sterke keuze.

Met Caritas willen we hen bij die keuze helpen. Om hen tijd te geven om op adem te komen en hun toekomst gestalte te geven en daarbij ondersteuning en begeleiding te bieden.

“We zijn allemaal kinderen, broers en zussen van elkaar. We kunnen niet groeien zonder te beminnen en bemind te worden.”
Paus Franciscus

Als caritasorganisatie blijven we in onze werking de nadruk leggen op de nood aan geborgenheid, huisvesting, een plek om thuis te komen. Nood aan opvang, begeleiding, contact en erkenning als medemens. 
En nood aan hoop. We blijven geloven dat we, met de hulp van velen, voor vele anderen kleine wonderen kunnen verrichten, en dat we voor deze jonge mama’s de hoop op een leven met toekomst kunnen laten openbloeien. 
We rekenen daarvoor ook opnieuw op uw steun. 

Helpt U ons helpen? 
Van ganser harte dank! We wensen u nog een vreugdevolle en deugddoende zomertijd!

Inhoud

  • Kwetsbare vrouwen versterken
  • VUNDA
    • Doelgroep
    • Doel
    • Aanpak
  • Oproep tot steun

Download hier de pdf