CH Info 19

Caritas Hulpbetoon Info 19

Editoriaal: Ieder kind onderdak

Sinds 2013 voeren we met Caritas Hulpbetoon, Caritas Secours en Caritas International samen campagne onder de noemer ‘Caritas Direct’ en rond het thema ‘Elk kind Onderdak – Un toi-t pour un enfant’. Met deze gezamenlijke actie helpen we nu al enkele jaren kinderen en hun ouders de winter door te komen.

Het begin van onze campagne ligt dit jaar op 12 november, vóór de eerste echte winterkou. Dat hopen we tenminste. Want op het weer hebben we geen vat. Het kan een gure, koude winter worden, of een zachte. Waar we wel zeker van zijn, is dat het aantal mensen dat nood heeft aan hulp en opvang, niet zal zijn afgenomen. Integendeel.

De focus ligt dit jaar op Brussel Onthaal Open Deur – Bruxelles Acceuil Porte Ouverte. U leest erover in de volgende pagina’s. Daarnaast blijven we ook verder steun verlenen aan onze partners in de grote steden: Kras in Gent, De Loodsen in Antwerpen (voor o.m. de dagopvang in de Sint-Walburgiskerk), Calefact in Mechelen (winteropvang in het Begijnhof). In Wallonië blijft APL Hainaut (Association de Promotion du Logement) het referentieproject, maar ook daar worden een veelheid aan projecten gesteund.

Armoede is een onrecht. Voor iedereen die ermee te maken krijgt. Maar kinderarmoede is nóg erger, omdat het de uitzichtloosheid van vandaag vast klikt aan de generaties van morgen.

Als caritasorganisaties leggen we al langer de nadruk op de nood aan huisvesting en opvang, zeker in de winter, en vooral voor kinderen. Kinderen moeten kunnen dromen van hun toekomst en plannen maken. En niet de uren en minuten tellen die nog moeten wegtikken vooraleer ze een bord warme soep kunnen krijgen…

Met uw hulp kan het! Door als Caritasorganisaties samen te werken en onze krachten te bundelen willen we sterker staan, om samen ook méér te kunnen doen. En we durven erop rekenen dat óók u met ons mee doet! Want met vereende krachten kunnen we meer!

Inhoud

  • Elk kind onderdak
  • Brussel Onthaal/ Open Deur (BOOD)
  • Vzw Kras Gent
  • APL Hainaut
  • Resultaat van de Actie ‘Elk Kind Onderdak’ in 2014

Download hier de pdf