CH Info 26

Caritas Hulpbetoon Info 26

Editoriaal: Een nieuwe start

Vier keer per jaar klopt Caritas Hulpbetoon vzw bij u aan, om met uw steun concrete noden te helpen lenigen in de dagelijkse zorg voor mensen. Voor de huidige actie vragen wij opnieuw uw aandacht voor een doelgroep die we ook in het verleden reeds onder uw aandacht brachten, m.n. alleenstaande ouders met kinderen.

Uit alle armoederapporten blijkt dat het net deze groep is waarvoor het armoederisico het hoogst is. Alleen de kinderen moeten opvoeden, voor hen zorgen en tegelijk zien rond te komen met een slecht betaalde job met moeilijke uren, zodat je zelfs bij de normale kinderopvang niet terecht kan, is voor heel wat alleenstaande ouders een bijna onhaalbare combinatie, en daardoor een dagelijkse nachtmerrie.

Niettegenstaande alle inspanningen om het hoofd boven water te houden, worden ze vaak door de werkelijkheid ingehaald: een bijkomende factuur, een onvoorziene uitgave, een doktersrekening,… Wat voor doorsnee tweeverdieners hoop en al een tegenvaller is, kan voor alleenstaande ouders het begin zijn van een lange lijdensweg – of het verglijden in structurele armoede.

Gedreven professionele hulpverleners in gespecialiseerde Centra besteden hun beste krachten aan de begeleiding en ondersteuning van deze ouders en kinderen. Financiële middelen ontbreken daarbij echter vaak. Voor dat bijkomend duwtje in de rug doen de hulpverleners daarom een beroep op Caritas Hulpbetoon.

Wij kloppen op onze beurt met deze oproep opnieuw aan bij u: met de ingezamelde middelen kan Caritas Hulpbetoon dan tussenkomen, op vraag van de hulpverleners die de alleenstaande ouders begeleiden.

Met uw gift helpt u op die manier mee aan een meer hoopvolle toekomst voor kinderen uit eenoudergezinnen in armoede. De verhalen van Christelle, Peter en Charlotte die u in deze info kan lezen, maken het meer concreet.

Wij hopen dat we ook nu weer op uw milde steun kunnen rekenen en danken u reeds bij voorbaat!

Inhoud

  • Een nieuwe start
  • Ondersteuning van alleenstaande ouders met kinderen
  • Enkele portretten van alleenstaande ouders met kinderen die ondersteund worden door Caritas Hulpbetoon

Download hier de pdf