CH Info 27

Caritas Hulpbetoon Info 27

Editoriaal: Elk Kind Onderdak

Op het einde van het jaar voeren we traditiegetrouw met Caritas Hulpbetoon, Caritas Secours en Caritas International gezamenlijk campagne onder de noemer ‘Caritas Direct’ en rond het thema ‘Elk kind Onderdak – Un toi-t pour un enfant’. Met deze actie zamelen we nu reeds verschillende jaren middelen in om kinderen en hun ouders te helpen de winter door te komen.

We gaan met onze campagne van start in november, nog voor de winter echt losbarst. Dat hopen we tenminste. Want op het weer hebben we geen vat. Het kan een gure, koude winter worden, of een zachte. Waar we wel zeker van zijn, is dat het aantal mensen dat nood heeft aan hulp en opvang, dit jaar alweer niet zal zijn afgenomen. Wel integendeel.

Op de volgende pagina’s brengen we een aantal projecten samen, die we vanuit deze campagne ondersteuning willen bieden. De lijst is niet volledig, maar geeft toch een beeld van de verschillende vormen van directe hulpverlening die met uw steun gestalte krijgen. We zijn op die manier aanwezig in verschillende steden van het land: Brussel, Gent, Antwerpen, Charleroi, Luik, Mechelen. Het is niet toevallig dat juist in de steden de nood het hoogst is. Als caritasorganisaties blijven we in onze werking de nadruk leggen op de nood aan huisvesting en opvang, zeker in de winter, en zeker voor kinderen. Kinderen moeten kunnen dromen van hun toekomst en plannen maken. Ze moeten niet de uren en minuten tellen die nog moeten wegtikken vooraleer ze een bord warme soep kunnen krijgen…

We willen ook een antwoord bieden op de nood aan erkenning, het verlangen erbij te horen, zoals ook Paus Franciscus het verwoordde in zijn boodschap naar aanleiding van de Werelddag van de armen: ‘Wij worden opgeroepen om de armen de hand te reiken, om hen te ontmoeten, om hen in de ogen te kijken en te omarmen, om hen de warmte van de liefde te laten voelen, die de ketens van de eenzaamheid doorbreekt.

Als caritasorganisaties blijven we de nadruk leggen op de nood aan huisvesting en opvang, zeker in de winter, en vooral voor kinderen. Kinderen moeten kunnen dromen van hun toekomst en plannen maken. Ze moeten niet de uren en minuten tellen die nog moeten wegtikken vooraleer ze een bord warme soep kunnen krijgen…

We rekenen daarvoor opnieuw op U! Door als Caritasorganisaties samen te werken en onze krachten te bundelen willen we sterker staan, om samen ook méér te kunnen doen. En we durven erop rekenen dat óók u met ons mee doet! Samen kunnen we méér!

Inhoud

  • Elk kind onderdak
    • Het Koraalhuis in Mechelen
    • Dagopvang daklozen in Antwerpen
    • Brussel Onthaal/ Open Deur (BOOD)
  • Zusterprojecten in Brussel en Wallonië
    • Punt 32: een warme onthaalplaats voor daklozen te Brussel
    • APL (Association promotion Logement) Caritas Wallonië

Download hier de pdf