Omwille van de opeenvolgende golven van de corona-pandemie en de daarmee gepaard gaande restricties, verliep de werking van het Listening Center moeizaam. We herbekijken op dit moment hoe we dit project na corona opnieuw kunnen lanceren.
Ondertussen zetten we het Listening Center tijdelijk 'on hold'. Hulpvragers die zich aandienen worden nog steeds  geholpen, maar er wordt momenteel geen permanentie voorzien.

Wat? 

Er bestaan in België tal van initiatieven en organisaties die mensen ondersteunen met concrete hulpvragen. Toch is het niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden naar de juiste organisatie waar je met die ene specifieke vraag terecht kunt. Administratie en procedures zijn vaak ingewikkeld. Als je de taal niet 100% machtig bent, wordt het nog moeilijker… 

Daar willen wij samen met De Loodsen, in Antwerpen, iets aan doen. In het ‘Listening Center’ onthalen onze vrijwilligers mensen op een warme manier. Iedereen is er welkom, ongeacht zijn/haar achtergrond. Onze vrijwilligers nemen de tijd om naar iedereen te luisteren en informatie te geven. Waar nodig verwijzen we de mensen door naar andere gespecialiseerde organisaties die hen verder op weg kunnen helpen. Zo dragen we met tal van andere organisaties bij aan een warme en inclusieve samenleving.  

Voor wie? 

Heb je een concrete hulpvraag (administratieve hulp, individuele hulp bij het zoeken naar woning of werk, advies en begeleiding bij psychosociale en juridische vragen)? We bieden algemene eerstelijns sociale dienstverlening of we heroriënteren indien nodig naar meer gespecialiseerde diensten binnen ons netwerk. 

Waar? 

De Loodsen 
Sint-Jacobsmarkt 43 
2000 Antwerpen 
Google maps

Wanneer? 

Elke maandag 9u – 13u of op afspraak

Contact 

Ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken?  
T +32 (0)3 2340511  
listeningcenter@outlook.be 
Of spring gewoon binnen bij De Loodsen 

 

Een samenwerking tussen:

Caritas Vlaanderen  De Loodsen

Andere projecten Caritas Vlaanderen

  Lübecksite, Gent

  Caritas Vlaanderen staat in voor het beheer van het opvanginitiatief 'Postmobiel wonen' te Gent. Dit project is een samenwerking met Stad Gent.

  Opvangcentrum Scherpenheuvel

  Caritas Vlaanderen is uitbater van het collectieve opvangcentrum ‘Peeterskasteel’ in Scherpenheuvel. Dit project is een samenwerking met Caritas International.be.

  Internationaal project RECHANGE

  Het project RECHANGE wil bijdragen aan de versterking van de organisatorische en technische capaciteiten van zeven van de Afrikaanse Caritas-organisaties om zich op crises voor te bereiden en erop te reageren, en om in dat kader een vrijwilligersmanagementsysteem op te zetten.