Een Schroefkamp om nooit te vergeten

Sinds kort neemt Caritas Vlaanderen samen met vzw De Schroef de opdracht op om het welzijnswerk en onthaalbeleid voor de binnenschippers uit te bouwen en hun integratie te bevorderen. We zijn onder meer betrokken bij de Jeugdwerking van De Schroef. Jaarlijks organiseren we een kamp voor de binnenschippersjongeren.

Het Schroefkamp dat dit jaar plaatsvond van 1 tot en met 10 augustus in Gruitrode was er eentje om niet snel te vergeten! Iedere dag stralend zonnig weer, leuke spelletjes, eten om in krachten te komen en veel groot en klein plezier!

Een leiding van 9 monitoren en coördinator, collega Hélène Vanooteghem, zijn hiermee maanden druk in de weer geweest en nu kwamen al deze voorbereidingen tot uitvoering in een kamp met thema 'Star wars'. Darth Vader was zelfs jaloers op onze superpowers and teamspirit. Wat stond er zoal op het activiteitenmenu? Wel, een dagtocht, vreetquiz, vuile spelen, omgekeerde dag, nachtspel, een luxeontbijt, zwembadnamiddag, kampvuuravond, …. De foto’s spreken voor zich: niets dan lachende en enthousiaste gezichten! Tenslotte ook een dikke pluim voor de kookleiding en onze twee vrijwilligers Mark en Johan!

May the force be with you .. to next year and beyond!