Een zomer vol activiteiten op de Lübecksite

Caritas Vlaanderen is samen met de Stad Gent in 2021 een driejarig project gestart, waarbij we alleenstaanden en gezinnen, die uit precaire mobiele woonomstandigheden komen (waaronder heel wat Roma), tijdelijk opvangen en begeleiden. Caritas Vlaanderen is beheerder van de site. De stadsdiensten nemen de individuele begeleidingstrajecten naar onderwijs, werk en huishouding voor zich. 

In deze warme zomermaanden voorzag ons team van animatoren een aanbod aan vrijetijdsactiviteiten voor de bewoners op de site. De kleuters waren dolenthousiast na hun uitstap naar het familiepark Harry Malter in Destelbergen. Een zwempartij in de Blaarmeersen zorgde voor wat afkoeling tijdens de hittegolf. Voor de tieners organiseerden we een kajaktocht op de dokken.

Maar we keken ook waar we de kinderen konden laten participeren aan het bestaande aanbod aan zomeractiviteiten in de samenleving. Voor enkele kinderen was het bijvoorbeeld de eerste keer dat ze deelnamen aan een sportkamp van de Stad Gent. 

Met ons ‘leerkampioenschap’ wilden we deze zomer werken aan de schoolvaardigheden van de kinderen, door hen te begeleiden in het lezen en rekenen. Zij kregen hier dan stempels voor en per 10 stempels werden ze beloond met een cadeautje. Wie zou de meeste stempels krijgen? De wedstrijd zorgde voor extra motivatie!