Kaartenactie: met een klein gebaar steun je een dakloze

Caritas Vlaanderen zet, via zijn operationele afdeling Caritas Hulpbetoon, 40.000 euro in om noodhulp te bieden, op vraag van verschillende CAW’s en tal van andere organisaties die zich inzetten voor dak- en thuislozen in Vlaanderen en Brussel.

Een toenemend aantal dak- en thuislozen zijn op zoek naar opvang. De Vlaamse CAW’s willen opties voor wanneer er zich ziektegevallen zouden voordoen. ‘Blijf in uw kot’ is moeilijk als je geen kot hebt. Caritas Vlaanderen verspreidt slaapzakken en slaapmatjes en voorziet mobiele opvangplaatsen met aparte compartimenten en stapelbedden.

Ook dak- en thuislozen willen hygiënische maatregelen kunnen treffen. Caritas Vlaanderen verdeelt 1500 hygiënische kits aan de sociale organisaties in Vlaanderen en Brussel.

‘Thuis’-actrice Katrien De Becker promoot onze actie met plezier: “Ik doe met heel mijn hart een warme oproep aan jullie. Ik heb een thuis, maar velen onder ons hebben dat niet. Daarom steun ik de actie van Caritas Vlaanderen.” Bekijk hier het filmpje.

Illustratrice Laura Janssens (@nietnulaura) ondersteunt Caritas Vlaanderen in haar werk. Zij tekende voor ons in het kader van de coronacrisis drie postkaarten, waarmee je zorgverleners kan bemoedigen, collega’s kan vertellen dat je ze stiekem mist of een vriend of familielid een hart onder de riem kan steken.

Met één set postkaarten kunnen wij iemand in dak- en thuisloosheid een hygiënekit geven. Want je handen wassen zonder water of zeep, dat gaat niet.

Voor een set van 3 postkaarten betaal je 10 euro. Eén euro wordt gebruikt voor de drukkosten van de kaarten, met de overige 9 euro zorg je voor een hygiënische kit voor een dak- of thuisloze in Vlaanderen.

Koop jij ook een set kaarten?

Ik wil bestellen

Lees meer

Contact
Thijs Smeyers
Thijs.smeyers@caritas.be
T +32 (0)2 608 00 79
M +32 (0)496 82 93 98

Caritas