Maak kennis met stagiaire Katia De Groodt

Stagiaire Latia

Hallo!
Ik ben Katia, 22 jaar, en ik zit momenteel in mijn derde bachelor politieke wetenschappen aan de KU Leuven. Ik ben een paar weken geleden begonnen aan mijn stage hier bij Caritas Vlaanderen, waar ik me voornamelijk bezig hou met het schrijven van een advocacy-nota rond Roma. Ik heb het altijd al belangrijk gevonden om op te komen voor de rechten van de meest kwetsbaren en me bezig te houden met thema’s als armoede en sociale ongelijkheid, wat ook de reden is dat ik een stage bij Caritas ben gaan doen. In mijn verdere loopbaan hoop ik een echte impact te kunnen hebben en mensen te kunnen helpen.
Naast mijn studies hou ik me ook bezig met studentenvertegenwoordiging aan mijn faculteit, waarbij ik voor de rechten van onze studenten opkom in verschillende vergaderingen. Ook op mijn kot probeer ik mijn steentje bij te dragen, aangezien ik op een Omkaderd Wonen-kot zit waarbij we een kotgenoot met een functiebeperking in het dagelijks leven helpen. De vrije tijd die ik daarnaast nog overhoud spendeer ik het liefst met mijn vrienden en familie, of ga ik hockeyen.
Ik ben Caritas Vlaanderen heel dankbaar dat ik hier mijn stage mocht doen, voor de goede begeleiding en alles wat ik heb bijgeleerd!
Groetjes

Katia De Groodt

Stagiaire bij Caritas Vlaanderen

Caritas