Opening Listening Center

Er bestaan in België tal van initiatieven en organisaties die mensen ondersteunen met concrete hulpvragen. Toch is het niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden naar de  juiste organisatie waar je met die ene specifieke vraag terecht kunt. Administratie en procedures zijn vaak ingewikkeld. Je voelt je vaak machteloos en je kan je verhaal nergens kwijt. Als je de taal niet 100% machtig bent, wordt het nog moeilijker… 

Daar willen wij samen met De Loodsen, in Antwerpen, iets aan doen. In het ‘Listening Center’ onthalen vrijwilligers mensen op een warme manier. Iedereen is er welkom, ongeacht zijn/haar achtergrond. De vrijwilligers nemen de tijd om naar iedereen te luisteren en informatie te geven. Waar nodig verwijzen ze hen door naar andere gespecialiseerde organisaties die deze mensen verder op weg kunnen helpen. Zo dragen we met tal van andere organisaties bij aan een warme en inclusieve samenleving.  

Het Listening Center ging deze maand van start. Op maandagochtenden tussen 9u en 12u bieden we er een luisterend oor en een warm onthaal voor wie zijn weg zoekt in de doolhof van papieren, noden, of andere problemen. 

Ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Gedurende de COVID-19-crisis werken we graag op afspraak, zodat het niet te druk wordt. Je kan ons bereiken op het nummer 03 2340511 of via listeningcenter@outlook.be.

Praktisch 
Elke maandag 9u – 12u 
De Loodsen 
Sint-Jacobsmarkt 43 
2000 Antwerpen 
 

Caritas