We blikken graag terug op een geslaagd Schroefkamp

Caritas Vlaanderen werkt in opdracht van de Vlaamse overheid aan het versterken van het welzijnswerk en het ontwikkelen van een onthaalbeleid voor binnenschippers. In dit kader bieden we ondersteuning aan vzw De Schroef en coördineren we hun jeugdwerking. Van 31 juli tot 10 augustus vond het Schroefkamp voor de jeugd van binnenschippers plaats.

Het Schroefkamp in Oudsbergen zit er ondertussen op, en wat een avontuur was het! Op 31 juli ging het kamp van start, en vanaf die dag waren de monitoren en de foerage druk in de weer om het terrein in gereedheid te brengen. De infrastructuur werd opgebouwd en alles werd klaargemaakt voor de grote ontvangst.

Op 1 augustus begon het echte avontuur voor de twee oudste groepen: ze vertrokken op trektocht richting het kampterrein. Onderweg sliepen ze op zelfgemaakte kampplekken, volledig ‘back to basics’, maar dat hield hen niet tegen om volop te genieten van activiteiten zoals zwemmen en een spannend hoogteparcours. Op 3 augustus kwamen ze vol verhalen en avonturen aan op het kampterrein.

Twee dagen later, op 4 augustus, mochten ook de 2 jongere groepen aansluiten bij het Schroefkamp. Zij arriveerden in de namiddag op het terrein, klaar voor hun eigen kampavontuur.

Het thema van het kamp was Madagascar, en dat zorgde voor heel wat plezier en avontuur. Er werden talloze spelletjes gespeeld, van de hilarische ‘vettige spelen’ over waterspelletjes tot de uitdaging om het kampvuur 24 uur lang brandend te houden. Het bouwen van kampen en sjorren van balken voor een chillplek stonden ook op het programma. Het kampterrein veranderde zelfs een avond in een bruisend casino, terwijl de jongste groepen zich amuseerden met een ruiltocht en levend ganzenbord.

Acht enthousiaste moni’s begeleidden drie groepen en zorgden voor een gevarieerd en leuk programma. De foerage, onze onmisbare kookploeg, was van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de weer om iedereen van heerlijke maaltijden te voorzien.

Op 10 augustus kwam het kamp tot een feestelijk einde met een gezellige barbecue voor de ouders en kinderen. Daarna begonnen de moni’s en de foerage aan de opkuis, en op 11 augustus keerden ze moe maar voldaan terug naar De Schroef. Wat een geweldige tijd was het weer!