Welkom stagiaire Merveille Mashika!

"Hallo,

mijn naam is Merveille Mashika.
Ik loop stage bij Caritas Vlaanderen en werk mee aan een Europees project in samenwerking met Caritas Europa en Caritas Oostenrijk, met name over de Roma-bevolking, het laatste nomadenvolk in Europa, dat in veel landen van het Europese continent wordt verstoten, buitengesloten en mishandeld. Dit project bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk mensenrechten, communicatie, belangenbehartiging en organisatie. De activiteiten die wij momenteel ontplooien, zijn gericht op de voorbereiding van de organisatie van een groot seminarie over dit onderwerp eind 2022.

Met een diploma Informatie en Communicatie en een Master in Communicatie en Marketing, heb ik een sterke interesse ontwikkeld in internationale solidariteit en humanitaire kwesties, duurzame ontwikkeling, belangenbehartiging. Ik besloot echter mijn kennis te vergroten door studies te volgen die overeenkwamen met mijn professionele doelstellingen. Ik studeer momenteel voor een Master in Conflicten en Bemiddeling, met een focus op internationale solidariteit, communicatie en duurzame ontwikkeling. 

Vorig jaar schreef ik een onderzoeksartikel met als titel: 'Veiligheidsvraagstukken in Afrikaanse natuurparken: analyse van het perspectief van een communicatieaanpak voor conflictoplossing in het Virunga-park in de Democratische Republiek Congo'. 
Dankzij mijn beroepservaring en de projecten die ik tot nu toe heb kunnen uitvoeren, heb ik niet alleen mijn vaardigheden op het gebied van animatie en interne en externe communicatie kunnen ontwikkelen, maar ook mijn vermogen om mij binnen multiculturele teams te organiseren. Ik zou na mijn Master willen werken op het gebied van internationale ontwikkelingshulp en humanitaire bijstand."

Welkom aan boord Merveille! 

Caritas