Caritas Vlaanderen Spiritwijzer Geestelijke gezondheidszorg

Spiritwijzer Geestelijke gezondheidszorg

Een handreiking om cliënten te empoweren

De spiritwijzer voor de geestelijke gezondheidszorg heeft een andere finaliteit. De plooifolder is bedoeld als handreiking voor cliënten, om zelf aan de slag te gaan met de spirituele dimensie van wat hen overkomt. Er worden zes luiken onderscheiden, die telkens een centrale vraag thematiseren: (Hoe ga ik om met) levensvragen? – Wat raakt me? – Wat geloof ik? – Wat zet me in beweging? – Hoe maak ik keuzes? – Wat voedt, ondersteunt me?

Bedoeling is dat cliënten deze spiritwijzer mee krijgen om te reflecteren over de vragen. In groepsgesprekken of individuele contacten met de spiritueel zorgverlener kan dan dieper ingegaan worden op bepaalde aspecten. Deze spiritwijzer kan een leidraad zijn om een proces op te bouwen, om te werken aan meer weerbaarheid en veerkracht. Ook hier is het belangrijk dat het werkinstrument ingebed is in een interdisciplinaire zorgvisie, en dat de medewerkers vertrouwd zijn met dit instrument. Op die manier kunnen medewerkers gericht doorverwijzen naar de pastor.

Spiritwijzer Geestelijke Gezondheidszorg bestellen

Bestel Spiritwijzer Geestelijke Gezondheidszorg

Bovenstaande link leidt naar een bestelformulier. Wanneer wij dit ingevulde formulier van jou ontvangen, zenden we jou een e-mail met verdere details over de betaling per overschrijving en de verzending. Wanneer wij jouw overschrijving hebben ontvangen, sturen wij jou via bpost de Spiritwijzer Geestelijke Gezondheidszorg naar het adres dat je hier invulde. 

Vragen/ Info

Marietje Peels
Stafmedewerker pastoraal en identiteit 
marietje.peels@vlbm.be
M +32 (​​​​​​​0)496 85 35 24

Bekijk onze andere Spiritwijzers