Caritas Vlaanderen vzw is actief op het vlak van armoedebestrijding, vrijwillig engagement en pastoraal & identiteit. Onze organisatie biedt, via haar eigen projectenwerking en via haar operationele pijler Caritas Hulpbetoon vzw, directe en indirecte hulp en ondersteuning aan mensen in kwetsbare situaties en verdedigt hun belangen.

Caritas Vlaanderen werkt inclusief en plaatst het realiseren van de onaantastbare waardigheid van ieder mens voorop. Via Caritas in Belgium maakt Caritas Vlaanderen deel uit van het wereldwijde Caritasnetwerk van de Rooms-Katholieke Kerk.

Wij bouwen in samenwerking met een breed veld aan partners, mee aan een samenleving die gebaseerd is op liefde voor de mens, waar niemands rechten worden geschonden en waaraan iedereen ten volle kan deelnemen.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een projectmedewerker vrijwilligersbeleid. Voel jij je geroepen om ons werk mee te komen ondersteunen?

Je functie is tweeledig:

• Je hebt in hoofdzaak een ondersteunende rol binnen onze projectwerking en vult mee ons Project Precair Wonen in.
    • Je bouwt samen met onze coördinator vrijwilligerswerk ons vrijwilligersnetwerk uit in het kader van een ‘Familievolgend traject’ (met reikwijdte over gans België)
    • Je breidt samen met onze projectverantwoordelijken onze onderwijscomponent verder uit.

Daarnaast:

• Ondersteun je ook het vrijwilligersnetwerk van ons opvanginitiatief in Gent, waar we mensen uit precaire mobiele woonomstandigheden opvangen.
    • Werk je werkt mee aan onze internationale projecten rond vrijwilligerswerk (uitwerken nieuwe projecten, opvolging, inhoudelijke ondersteuning, …).
  • Binnen onze thematische werking:
    • Bedenk en organiseer je onze Nederlandstalige Vormingen voor Vrijwilligers.
    • Werk je rond het thema opvoedingsondersteuning samen met onze adjunct directeur nieuwe projecten uit.
    • Mag je bovendien andere concrete thema’s opnemen, die je samen met je directe collega’s bepaalt, in functie van je ervaring en betrokkenheid

Opleiding en achtergrond

Je beschikt minimaal over een bachelorsdiploma, bij voorkeur van pedagogische/ educatieve of maatschappelijke aard.

• Relevante werkervaring, bij voorkeur in de educatieve sector en/of in het jeugdwerk, is een troef maar geen must.
  • Als ondernemend persoon ben je in staat om lopende projecten correct op te volgen.
  • Je bent gepassioneerd door onze werking en doelgroep.
  • Je kan je vinden in onze missie.
  • Je kan je inleven in de leefwereld van onze doelgroepen.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Je werkt planmatig, oplossingsgericht en resultaatgericht.
  • Je functioneert actief in team, maar kan ook autonoom werken.
  • Je bent creatief en vindingrijk.
  • Je speelt flexibel in op nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.
  • Je kan Nederlands, Frans en Engels.
  • Occasioneel avond- en weekendwerk schrikken je niet af.

• Een voltijds contract voor onbepaalde duur.
  • Een boeiende en afwisselende functie met de nodige zelfstandigheid, in een dynamische organisatie en in een team van enthousiaste collega’s.
  • Plaats van tewerkstelling: Brussel, en occasioneel Gent.
  • Aantrekkelijke verloning en extralegale voordelen:
    • 13de maand, Maaltijdcheques
    • Groepsverzekering, Hospitalisatieverzekering
    • Tegemoetkoming woon-werkverkeer
    • PC, gsm en abonnement

Bedankt om je motivatiebrief en cv, uiterlijk op woensdag 23 juni, op te laden via het webformulier hieronder of te mailen naar sarah.dewinter@caritas.be. We maken een eerste selectie op basis hiervan en nemen contact met je op per mail of telefoon.

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, religie, geaardheid, handicap, chronische ziekte...

Word je weerhouden, dan nodigen we je uit voor een competentiegericht gesprek. Dat staat gepland op woensdag 30 juni. Indien dat niet mogelijk is, zoeken we samen naar een ander moment. Wij contacteren je sowieso, ook als je niet geselecteerd bent.

Alle bijkomende informatie kan verkregen worden bij Sarah Dewinter, sarah.dewinter@caritas.be, +32 (0)471 84 02 93. Meer informatie over onze organisatie vind je ook op onze website: www.caritasvlaanderen.be.

Succes en tot binnenkort !

Solliciteer

Interesse? Laat het ons weten! Wij nemen vervolgens contact met je op.

Slechts één bestand.
64 MB limiet.
Toegestane types: txt rtf pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods.
Slechts één bestand.
64 MB limiet.
Toegestane types: txt rtf pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods.