Caritas Vlaanderen is een christelijk geïnspireerde en met de kerkgemeenschap verbonden organisatie, met een open en multiculturele kijk op de samenleving. Caritas Vlaanderen is het gemeenschappelijk platform van alle Caritas-organisaties die actief zijn in Vlaanderen, en werkt ook nauw samen met andere Caritas-organisaties in België, Europa en wereldwijd. Inhoudelijk zijn we zowel actief op het vlak van armoedebestrijding, vrijwillig engagement en pastoraal in de gezondheids- en welzijnssector.

Voor het werkveld ‘armoedebestrijding’ zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe collega (80% of 100%) voor een periode van 6 maanden.

Taken en verantwoordelijkheden

Als Stafmedewerker Armoede en Sociaal Beleid ben je mee verantwoordelijk voor het uitwerken en uitdragen van standpunten van Caritas Vlaanderen.

• Je onderzoekt de oorzaken en gevolgen van armoede en gaat mee op zoek naar structurele oplossingen voor armoede en sociale ongelijkheid.
  • Je gaat op zoek naar informatie, ervaringen, onderzoek en goede praktijken en werkt zo aan expertiseopbouw over het thema dak- en thuisloosheid (bij jongeren), huisvesting en geestelijke gezondheidszorg.
  • Je legt contacten met partners in het werkveld en bouwt een netwerk uit. Je werkt daarbij ook samen met organisaties op het niveau van bisdommen en parochies.
  • Je werkt mee aan standpunten, rapporten en adviezen en zoekt naar manieren om deze te verspreiden onder het doelpubliek.
  • Je ondersteunt bij het opzetten van vormingen en studiedagen.
  • Indien nodig ondersteun je bij de operationele hulpverlening (bv. verdeling van noodhulpverlening aan sociale organisaties).

Vaardigheden en kennis

• Je bent in het bezit van een bachelor of master diploma in de sociale of humane wetenschappen.
  • Je hebt een goede kennis van armoede in al haar facetten. Je hebt ervaring in het omgaan met kwetsbare doelgroepen.
  • Je hebt affiniteit (via werk, stage, vrijwilligerswerk of onderzoek) met het thema huisvesting en dak- en thuisloosheid (bij jongeren).
  • Je kan goed communiceren en je beschikt over een vlotte pen.
  • Je kent de organisatie van de sociale sector en het sociaal beleid in Vlaanderen en België.
  • Je kan vlot informatie verwerken en bent vertrouwd met het opzetten van kleinschalige onderzoeksprojecten.
  • Je bent enthousiast en gemotiveerd, sociale rechtvaardigheid is een belangrijke drijfveer voor jou.
  • Je kan goed luisteren en hebt respect voor andermans meningen.
  • Nederlandstalig met goede kennis van Frans en Engels.

• Voltijds (100%) of deeltijds (80%) met een contract voor 6 maanden.
  • Je bureau bevindt zich in Brussel (Liefdadigheidsstraat nr. 39), maar je komt occasioneel ook op het terrein.
  • Je kunt een uittreksel uit het strafregister (Algemeen model en Artikel 596.2: 'minderjarigenmodel') voorleggen.
  • Je beschikt bij voorkeur over een rijbewijs B.
  • Indiensttreding: zo snel mogelijk

Wij bieden

Een fijn en enthousiast team, met ruimte voor eigen inbreng, een cultuur van vertrouwen, voldoende leerkansen en een goede omkadering.

Verloning in lijn met de sector en rekening houdend met extralegale voordelen:

• 13de maand
  • Maaltijdcheques
  • Hospitalisatieverzekering
  • Terugbetaling woon-werkverkeer
  • PC, gsm en abonnement

Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief met CV uiterlijk op woensdag 19 augustus 2020. Stuur jouw CV en motivatiebrief naar dorien.vanhaute@caritas.be.

De preselectie gebeurt op basis van je CV en motivatiebrief. Alleen de kandidaten waarvan het profiel het meest overeenkomt met de functievereisten zullen worden uitgenodigd voor een selectiegesprek.

De selectiegesprekken staan gepland op maandag 24 augustus 2020. Indien dat niet mogelijk is, zoeken we samen naar een ander moment.

Wij contacteren je sowieso, ook als je niet geselecteerd bent.

Wil je graag meer uitleg? Mail naar dorien.vanhaute@caritas.be. Informatie over onze organisatie is te vinden op onze website: www.caritasvlaanderen.be.

Solliciteer

Interesse? Laat het ons weten! Wij nemen vervolgens contact met je op.

Slechts één bestand.
64 MB limiet.
Toegestane types: txt rtf pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods.
Slechts één bestand.
64 MB limiet.
Toegestane types: txt rtf pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods.